Konfiguracja subskrybcji na liście dyskusyjnej

's aktualny stan zapisania, hasło i zmiana opcji na liście dyskusyjnej .

Zmiana informacji o Tobie jako o członku listy
Możesz zmienić adres spod jakiego jesteś zapisany na listę wypełniając po prostu poniższe pola. Na nowy adres zostanie wysłany list, który będzie jeszcze wymagał Twojego potwierdzenia.

Musisz odesłać potwierdzenie w ciągu .

Możesz również dodać lub zmienić swoje Imię i Nazwisko (np.. Jan Kowalski).

Zaznaczenie opcji Zmiana globalna spowoduje, że zmiany te będą dotyczyć wszystkich list, na które jesteś zapisany na serwerze .

Nowy adres:
Podaj ponownie:
Imię i Nazwisko (opcjonalnie):

Zmiana globalna

Wypisanie się z listy Twoje inne subskrybcje na
Zaznacz opcje potwierdzenia i naciśnij przycik, aby wypisać się z listy dyskusyjnej. Uwaga: wypisanie jest realizowane natychmiast.

Możesz zobaczyć listę wszystkich list dyskusyjnych na serwerze , których jesteś członkiem. Wejdź tutaj, jeśli chcesz zmienić coś w opcjach dotyczących innej listy.

Twoje hasło na liście

Zapomniałeś hasła?

Kliknij w ten przycisk, a zostanie wysłane ono na Twój adres email.

Zmiana hasła

Nowe hasło:
Podaj ponownie:

Zmiana globalna

Opcje Twojej Subskrybcji listy

Wartości zaznaczone są bieżącymi ustawieniami.

Zauważ, że niektóre opcje mają znacznik Zmiana globalna. Jego zaznaczenie spowoduje, że zmiana danej opcji odnosić się będzie do wszystkich list na serwerze , których jesteś członkiem. Kliknij na przycisk Pokaż pozostałe moje subskrybcje, jeśli nie jesteś pewien na jakie listy jesteś zapisany.

Dostarczanie wiadomości

Ustaw tą opcję na Włączone, żeby dostawać wszystkie wiadomości z listy. Ustawienie Wyłączone, spowoduje, że nadal będziesz zapisany na listę, ale przez jakiś czas możesz nie chcieć dostawać wiadomości (np. wyjeżdzasz na wakacje). Jeśli wyłączyłeś dostarczanie, nie zapomnij włączyć je po powrocie; nie włączy się ono automatycznie.

Włączone
Wyłączone

Zmiana globalna

Tryb Paczek

Po włączeniu trybu paczek, wiadomości z listy bedziesz dostawał tylko raz dziennie w formie paczki (czasami częściej, jeśli ruch na liście jest bardzo duży). Jeśli ten tryb jest wyłączony, wiadomośći będą dostarczane natychmiast. Zmiana tej opcji może spowodować, że dostaniesz ostatniej z paczek.

Wyłączony
Włączony
Paczki w formie MIME czy Czystego Tekstu?

Określ w jakiej formie mają być dostarczane wiadomości w trybie paczek. Najczęstszym wyborem jest MIME. Stare programy pocztowe mogą nie obsługiwać załączników MIME, wtedy ustaw tą opcję na Czysty Tekst.

MIME
Czysty Tekst

Zmiana globalna

Czy chcesz otrzymywać wysłane przez siebie wiadomości?

Możesz dostawać kopię każdej wiadomości, która wysyłasz na listę. Jeśli tego nie chcesz, ustaw tą opcję na Nie.

Nie
Tak
Czy chcesz dostawać potwierdzenie, że wysłany list, doszedł na listę?

Nie
Tak
Czy chcesz dostawać przypomnienia hasła?

Raz w miesiący rozsyłane są przypomnienia do wszystkich subskrybentów. Przypomnienie zawiera hasła i podstawowe informacje o wszystkich listach, na które jesteś zapisany na tym serwerze. Możesz wyłączyć przypomnienie hasła dla każdej z list osobno, zaznaczając opcje Nie. Zrezygnowanie z przypomnienia dla wszystkich list spowoduje, że wogóle nie dostaniesz wiadomości przypominiającej.

Nie
Tak

Zmiana globalna

Czy chcesz być niewidocznym członkiem listy?

Normalnie Twój adres jest widoczny dla oglądających listę sybskrybentów (adres jest dodatkowo zniekształcony, żeby trudnić życie spamerom). Jeśli nie chcesz, żeby Twój adres pojawiał się na liście osób zapisanych, zaznacz Tak.

Nie
Tak
W jakim języku chcesz się komunikować?

Jakie kategorie tematyczne Cię interesują?

Znaczając jeden lub więcej tematów, możesz filtrować wiadomości z listy, a więc otrzymywać tylko część ruchu. Będziesz dostawać tylko wiadomości, które pasują do któregoś z tematów.

Jeśli wiadomość nie pasuje do żadnego z tematów, to czy ją dostaniesz zależy od następnej opcji. Jeżeli nie zaznaczysz żadnego tematu, będziesz otrzymywać wszystkie wiadomości wysyłane na listę dyskusyjną.

Czy chcesz dostawać wiadomości, które nie pasują do żadnej kategorii tematycznej?

Ta opcja ma znaczenie tylko, jeśli wybrałes conajmniej jedną kategorie tematyczną z poprzedniej opcji. Opisuje na zachowanie w przypadku, gdy wiadomość nie pasuje do żadnego ze zdefiniowanych tematów. Wybranie Nie oznacza, że nie bedziesz dostawać wiadomości nie pasujących do żadnego tematu, a Tak, że będziesz dostawać te pozostałe wiadomości.

Nie wybranie żadnego z tematów z poprzedniej opcji oznacza, że będziesz otrzymywać wszystkie wiadomości.

Nie
Tak
Unikać podwójnych kopii wiadomości?

Po zaznaczeniu tej opcji Mailman będzie analizował pola To: i Cc: i na tej podstawie nie będzie wysyłał do Ciebie kopii, jeśli jesteś już jej adrestem. Odpowiedź Tak oznacza, że chcesz unikać dostawania tego samego listu dwóch kopiach. Przy Nie możesz dostawać wielokrotne kopie.

Jeżeli lista dyskusyjna ma włączoną personalizację wiadomości, a ty wybierzesz dostawanie kopii, Mailman doda pole X-Mailman-Copy: yes do nagłówka każdej kopii.

Nie
Tak

Zmiana globalna